le le low

Idag har jag ätit tårta. Släkten var här och firade bror min som fyller fjorton år imorgon. Och dagen till ära hade jag trixat ihop en finfin illustration föreställande min bror samt köpt Resteröds-kalsonger till honom, det är tydligen super trendigt bland alla fjortisar nu för tiden.

Nu ska jag lägga mig framför tvn och där tänker jag stanna resten av kvällen. Kanal5 serverar Gossip Girl och Greek från fem till åtta, perfect.

day and age

Nu sitter jag här igen, och gömmer mig för hysterin kring Storvretadagarna. Var ner till Kreta en sväng och åt middag med la familia och mina grannar, roligare än så har jag inte haft det denna lördagskväll. Och halsen gör väl inte saken bättre. Snart droppar nog Elin in och gör mig sällskap över en film, men tills dess ska jag lyssna på Killers och illustrera. Tack och hej.


en illustration

Jag hajar inte hur man kirrar skuggor och sånt jox när man illustrerar. Det ska jag ta och fråga min GK-lärare om, men det blir inte förns på tisdag, så tills dess får jag prova mig fram. Fast jag föredrar nog ändå att rita för hand....



godmorgon alla fans

Tjejsnack v.35


1. Vad lyssnar du på för typ av musik och vad är det du gillar mest med den musiken?
Jag lyssnar för det mesta på indie/alternativ rock, eftersom jag anser att det är den bästa genren inom musik.


2. Vad lyssnade du på när du var yngre, i tonåren?

Tonåren? Jag är väl fortfarande tonåring? Men i sjuan lyssnade jag på skitmusik, typ techno och sånt trams. I åttan lärde jag mig lyssna på bra musik, typ The Killers.

3. Finns det någon musik du inte klarar av att lyssna på? Vad, varför?
Screamo! För det första så hör man inte vad dom sjunger/skriker, och för det andra så misshandlar de sina instrument. Och det låter förjävligt.

4. Nämn fem artister du har skulle vilja se live.
The Killers, Death Cab, Coldplay, Justice, The Subways, och en massa andra.

5. Har du någon autograf, vem/vilkas? Finns det någon du skulle vilja ha?
Heeeh, jag har typ en massa fjolliga autografer. Typ Markoolios, Bubbles, med flera.


adobe illustrator

Det är bra mycket svårare än det ser ut. Men, övning ger färdighet, som det så fint heter. Så mina illustrationer blir väl förhoppningsvis bättre inom en snar framtid. Men tills dess är det bara att gilla snea öron.

 

storvretadagarna

Nu drar spektaklet igång igen, precis som varje år. Storvretadagarna. Hela helgen kommer karusellerna snurra nere i Centrum och öltältet kommer servera äcklig mat och dålig musik. På dagarna spenderar barnfamiljerna sin tid till att åka karuseller och vinna nallar på fåniga lotterier, och när dagsljuset skymmer samlas fjortisarna utanför konsum och dricker lättöl alt. 2,25 cider.

Och här ligger jag, med svullen hals och snorig näsa. Stackars, stackars, stackars mig. Hur ska jag klara mig när jag missar Storvretadagarna?...

Faktum är att jag bara haft det ytterst trevligt på Storvetadagarna en enda gång. Det var sensommaren när jag hade börjat sjuan. Dagen till ära hade jag införskaffat mig ett par supertrendiga Just Orange-jeans, och jag kände mig väldigt hipp. Jag har för mig att jag sprang runt med mina då bästa kompisar, Anki och Frida. Vi köpte blinkande nappar (alltså, bebis nappar, som blinkade), satt på en gungbräda och sjöng "Country roads", var på disco i gamla Posten-lokalen och trodde att vi var coolast i världen.

Nej, i år spenderar jag Storvretadagarna framför datorn och i min säng tillsammans med OC-boxarna och min snoriga näsa. Jag har växt ifrån Storvretadagarna. Att hänga i Centrum efter mörkrets inbrott överlåter jag åt min snart fjorton år gamla bror.

jag är kär

Adobe Illustrator är helt underbart. Jag har inte lärt mig uppskatta det förns nu, och det var väl ta mig fan på tiden. Detta kan delvis ha berott på att jag inte förstått mig på det knepiga programet, men när man väl lär sig så är det ju inte alls svårt. Och efter att vi börjat använda det på GK:n kände jag mig illa tvungen att ladda hem det. Så nu har jag spenderat hela dagen framför datorn.



Fast lite mer övning skadar nog inte...

fredagsbekymmer

Det var bara en tidsfråga. Nu är jag sjuk. Mina halsmandlar har blitt dubbelt så stora och blaha blaha, mysigt. Så idag hade jag tänkt spela Sims, som den nörd jag är. Men det slog mig precis att min kusinvitamin har snott spelen. Jag måste alltså planera om min dag, vad ska jag nu hitta på?

Vilken häst är en älg? Den femte fålen, Apälggrå.

21:53:59

Det är något allvarligt fel på mitt imunförsvar. Förkylningar och halsflyss tycks dras till mig, och snart är det dags igen. Jag känner det på mig. Fan om jag vaknar upp imorgon och mår skit, jag vill absolut inte missa GK:n (grafisk kommunikation).

Det var en gång två älgar som satt i en gran och dinglade med klövarna. Då kom det ett ufo och landade i granen brevid. Då sa den ena älgen "han bor nog där".

Och med det säger jag godnatt. Nu ska jag läsa någon av de fyra böckerna jag lånade på biblioteket igår. Det blir antingen Röda rummet, Jag saknar dig jag saknar dig, Kort kjol eller Privat. Min svensklärare rekomenderade de tre första, tydligen fick jag inte skriva en uppsats/annalys om Gynning och Schulmans bok. Sleep tight.

ibland gör man rätt ibland gör man fel

Dålig dag. Efter att pappa väckt mig och dragit hemmifrån somnade jag om, sisådär tjugo minuter innan jag ska bege mig mot bussen vaknar jag. Illa. Efter att ha kastat ner lite idrottskläder i en väska och samlat ihop håret till en Lilla My så låste och larmade jag. Sen sprang jag till bussen. Helt ovetandes om att jag låst in min sovande bror i ett larmat hus, så den stackaren fick sig ett ordentligt uppvaknande.


cryin' won't help you now

Jag vill bort. Jag vill åka långt bort. USA är mitt förstahandsval, men Thailand går an det med. Men resan till Thailand som var inbokad i November ser inte ut att bli av. Orsak? Jag har APU. Gaaaaaaaaaaaaaah. Hur illa är detta på en skala mellan ett och sjuttio fem? Hundratre!


my summer


tisdag

Idag drog första lektionen i svenska igång, vi fick skriva brev till vår nya lärare samt låna böcker på biblioteket. Alla ska nämligen läsa en roman och sedan skriva någon slags uppsats/analys om den valda boken. För min del blir det August Strindbergs "Röda rummet". För hej vad jag ska fjäska och satsa på svenskan, så när min lärare berättade att "Röda rummet" var en rätt knepig och svårläst bok var mitt val självklart.

Min bildlärare berättade att vi på GUC ska ta skolfoto den 15-17 september. Så, vad tror ni? Hinner mitt hår växa två decimeter och hinner min tandställning försvinna? Nehe, inte det nej....


v. 38

Var precis in på Ticnets hemsida och kollade läget. Coldplay är helt uppbokat, både 17 och 18 september. Jag tycker synd om er strackare som inte hann kirra biljetter i tid. Dagen då biljetterna släpptes satt jag och Johanna i skolan och skrek, mitt under en lektion i Multimedia. Men vi fick biljetter till slut, tre stycken på bästa plats. Sektion A.

Vecka 38 kommer bli grym. Coldplay och återträff med sommargruppen. Kan det bli bättre?

Följ min blogg med bloggkoll

sandra älskar mat

Sandra och jag hade en mycket givande konversation på bussen igår.

[...]
J: Någon dag ska jag räkna alla mina skor. Jag har galet många.
S: Det betyder bara att du inte har något liv.
J: Va?
S: Du shoppar ju skor hela tiden!
J: Så, att jag har många skor betyder att jag inte har något liv?
S: Ja, precis. Det är tråkigt att köpa skor.
J: Men du tycker ju att allt är tråkigt att köpa....
S: Nej, inte mat!
J: Så du menar att det är skitkul att storhandla på Kvantum?
S: Näe...
J: Eller, tycker du bara om att köpa mat som du kan äta direkt?
S: JA!

mamma mia

Det blev bio med Sandra och Milla ikväll. Mamma Mia. Det var vi, och en helt massa pensionerer (40+ åtminstonde). Pensionererna skrattade hela tiden, speciellt när det egentligen inte fanns någonting att skratta åt. Och när Skarsgård, Brosnan och Firth dansade iklädda en typisk ABBA-mundering nådde pensionererna klimax. Det var helt galet. Som dom tjoade och hade sig. Sen satt dom även kvar och kollade på eftertexterna. Idioter.

Nu är jag redigt sugen på att dra iväg till någon grekisk medelhavsö.


musica

Idag har jag lyssnat på musik. Från elva till fem har jag suttit framför datorn och lyssnat på musik. Jag har även disskuterat musik med Sandra, Rille och Simon via msn.

Rille lyssnar på Pink Floyd och liknande, så han är klart godkänd. Men Sandra. Jag vet inte var jag vad jag ska göra med henne. Hon föredrar screamo, ni vet, såndär musik som inte borde få kallas musik. Där dom bara skriker och misshandlar instrumenten. Herregud. Och som grädde på moset ratade hon Band of Horses - The End's Not Near. GALET. Den låten kan man bara inte rata.


girls night

Igår cyklade jag till Konsum i full mysmundering för att möta upp Sandra och Milla för att hyra en film. Men så blidde det inte, istället spenderades kvällen i Sandras säng där vi snackade skit tillsammans med Sandras syster Emma. Sen tänkte vi bege oss ut i natten, men då började Sandra spy, så vi lämnade henne hemma.

Idag blir det bio, och kanske även lite kinamat.

fredag

Idag har jag och Johanna stiftat nya bekantskaper i skolan, ätit godis, och skrattat åt sånt som ingen annan skrattar åt. Engelska och expo stod på schemat, och vi fick sluta runt halv tre. Sen träffade jag Jessi i stan och vi sprang på Frida, Emma och Elin. Dom är söta. Och jag har fått skavsår, skepp o'hoj.


johannas fula katt

Nog för att det kanske inte intresserar er, men jag totalglömde att skriva några rader om Johannas fula katt! På GK'n (grafisk kommunikation) har vi börjat lära oss hur Adobe programet Illustrator fungerar, och vår första uppgift var att skapa en bild, av endast bokstäver. Så där satt vi, och ändrade storlek och typsnitt för att skapa något vackert. Jag gjorde en finfin myra och några fjärilar, men Johanna tar priset. Hon gjorde världens fulaste katt! Näe, vad elak jag är... Den var jättesöt, på sitt eget lilla vis. Fast den kommer nog bli mobbad av alla andra bokstavskatter. Stackars katt.

PS. Jag tycker om Johanna (fast hennes bokstavskatt var sne och hade hängpattar).

tomten

Vilken förvånandsvärt händelserik dag. Det blidde GK för hela slanten både före och efter lunch. Lunchen skrattade vi oss igenom, samtidigt som vi åt taco-soppa. Vid två slutade vi, två och en halv timme tidigare än beräknat. Sara som slutade typ elva satt och väntade på mig allt för att hon ville åka buss tillsammans med mig. Galet.

Och vem springer jag på i Svavagallerian, jo, ingen mindre än Angelica. Världens bästa Anki. Tidigare tillhörande min liga back at Ärentunskolan. I förrgår började hon på John Bauer, i klass tomten. Bara en sån sak. 
 
Sen när jag står som bäst och väntar på bussen med en hel drös Storvretaungar som börjat på GUC, hoppar Anneli fram. Björken. Gulle Anneli Björk. Vi är typ bäst på att vara ledare tillsammans, gymnastikledare, konfaledare, you name it.

Ikväll var en cykeltur med Sandra och Matilda inplanerad, men jag är inte så pepp på att cykla i regnet. Men vi får väl se.

dag 2

Idag har jag sovmorgon, fast om man kan räkna en och en halv timme till sovmorgon vet jag inte. Iallafall. Min klocka ringde halv sju, vilket var jävligt idiotiskt. Och eftersom jag visste att jag kunde sova minst en timme till så kunde jag givetvis inte somna om.

09:50-16:25. Grafisk kommunikation, lunch, grafisk kommunikation, mediekommunikation. Så ser min dag ut. Och när jag kommer hem ska jag ut och cykla med Sandra och Matilda, jag sätter tjugo enkronor på att vi kommer cykla vilse. Hejpa.

the good old days

Jaha, och så var det dags igen. Back to school. Och hur började jag dagen? Genom att komma försent såklart! Fast det var dock inte med vilje, hade mitt tidsschema inte spruckit så hade det gått. Men eftersom busschaffisen körde i 30km/h och stannade vid varenda hållplats blev det tight med tid.

Numera går jag i klass EX2A. Alltså, expo, klass 2A. Det är lite knepigt att börja i en ny klass igen, jag som knappt hann lära känna min gamla. Och nu går jag i en klass med endast tjejer, så en del catfights kommer med all säkerhet utkämpas. Men men, det blir nog bra ska ni se.

Jag saknar Ärentunaskolan och min liga...


grävlingarna anfaller

Så, Sandra, jag och Matilda tog en promenad. Vilket äventyr. Allt vi ville var att utforska det nya området där det byggs hus för fullt. När vi hade kollat runt bland de nybyggda husen gick vi och satt oss på bron som går över järnvägen, och där satt vi ett bra tag. Pratade om allt från Harry Potter till Sandras kassa smak gällande killar (med Rikard som undantag, we love you Rille!). När det började mörkna tänkte vi bege oss hemmåt, och ta samma väg tillbaka som vi kom ifrån. Men när Matilda kollar ner i diket ser hon tre grävlingar, vi fick panik, sprang tillbaka till bron och klättrade upp på räcket. Jag övertygade både Sandra och Matilda om att grävlingar är aggresiva som bara den, och typ äter människor. Så vi hängde där på räcket ett tag, men sen tog vi mod till oss och började gå mot grävlingarna. Tror ni inte att de jävlarna kollar på oss från sitt lilla dike? Vi trodde att dom skulle anfalla oss, så vi sprang.

Det slutade med att vi gick rakt ut i skogen, genom skogen och ut på stora vägen in mot stan. Det hette säkert något fint, men mitt lokalsinne är inte det bästa. Det var iallafall utanför Storvreta så vi började den långa vandringen tillbaka. Och oj så kul vi hade, om man bortser från värken i fötterna och benen. Sen körde en bil upp brevid oss, Matilda fick panik och såg sitt liv spelas i revy. Men det var tack och lov bara min mamma som fick agera taxi hem.

Slutet gott allting gott.

smile like you mean it

Det gick riktigt fort hos tandläkaren. Hon skruvade lite och böt gummisnoddar (eller vad det nu är) i min mun. Sen drog mamma och jag en lunch på Cupido och sen shoppade vi pennor på Akademibokhandeln. När jag kom hem la jag mig på altanen och solade(!), så varm var det. Sen dess har jag och min bror fördrivit eftermiddagen framför tvn.

Ikväll ska jag ut och promenera med Sandra. HOho. Imorgon börjar skolan.

hej hå, imorgon börjar skolan

Fyfaaaaaaaaaan för att vakna så här tidigt. Jag hatar att vakna. Jag älskar att sova.

Och som grädde på moset måste jag göra mig i ordning och dra in till stan för att möta mamma. Gissa vart vi ska? Till tandläkaren såklart. Känns som jag är där varje dag nu för tiden. Vad är det för jävla tandställning som går sönder när man äter pannkaka? (Jag hatar pannkaka, men jag åt  pannkaka, det skulle jag inte ha gjort).


can you read my mind?


back to school

På onsdag börjar jag skolan, så för att vänja mig ställde jag idag väckarklockan. Dock inte på sju, jag tyckte att nio var hårt nog. Men tror ni jag hoppade upp ur sängen vid nio? Icke. Jag lyckades snooza i nästan en och en halv timme. Och jag som börjar 8:35 på onsdag, hur ska detta sluta?
 
Fast jag längtar ändå lite till skolan. För det kommer bli så annorlunda i år. Att börja ettan på gymnasiet var helt kaos, jag kände mig totalt missanpassad de första veckorna och helst av allt ville jag bara ligga hemma och sova. Jessi och jag lyckades även göra oss hatade av elevservicevårdtjosan-tanten redan första dagen i skolan. Men i år blir det bättre. Det käns helt tokigt skönt att ha valt inriktning så att jag får läsa någonting jag är intresserad av. Expo i två år blir nog strålande, sen drar jag utomlands.

tjingtjong

Vad är grejen med kinamat? Varför äter man alltid för mycket? Idag åt jag för mycket. Detta kan delvis bero på att jag i princip livnärt mig på endast avocado, jordgubbar och vindruvor den senaste veckan. Så det kanske var bra att jag fick i mig lite "riktig" mat.

Nu ska jag googla. Vad är dom där vita räkchipsen gjorda utav egentligen? Hm. Vill jag ens veta? Mitt kinasällskap hade diverse olika förslag under middagen, och, 90% av förslagen fick mig att tappa matlusten.

söndag

Hur botar man bäst en snorig och sjuk Jenny? Med lite Newport Harbor och kinamat såklart! Sen jag vaknade har jag suttit här och plöjt igenom en massa Newport Harbor avsitt, nu är jag inne på säsong två, men hinner tyvärr inte titta mer. Nu är det är dags för kinamat.

i don't mind, if you don't mind

Mitt hår håller sakta men säkert på att återhämta sig efter år av slitage. Att jag plattat det nästan dagligen har satt sina spår. Jag förstår inte ens varför jag envisades med att platta det hela tiden, det är ju platt...

Hur som helst. Nu håller vi tummarna för att mitt hår växer snabbt och blir långt och fint igen. Helst av allt vill jag har långt hår typ nu, men hårförlägning är det äckligast jag vet.


fyrevik

Sorry, my bad. Rille vill hellre till Furuvik. Vilket jag också vill, om jag tänker efter. Trots regnet förra sommaren hade vi det väldigt trevligt. Vi blev anfallna av apor, tog en promenad genom ett terrarium fullt med ormar, klappade getter och åkte minst tjugo gånger i Spökslottet. Och Rille somnade på tågstationen när vi väntade på tåget som skulle ta oss hem.


(Han kommer slå mig när han ser detta....)

vi kanske blir vattendjur om vi utvecklas baklänges?

Den trettonde juni skrev jag "Solen sken så vi drog en picknick. Jag mötte upp Sandra och Rille, sen shoppade vi loss på ICA (200:- för lite kakor och vindruvor, vart är världen på väg?) sen cyklade vi vidare och slog oss tillslut ner i ett enormt träd som sträcker sig över fyrisån. Rikard utmanade ödet och lekte Tarzan, fast han klarade sig utan att ramla ner i vattnet. Sandra var väldigt nära, hon såg ut som en flodhäst där hon hoppade runt bland grenarna. Jag däremot satt still på en av grenarna närmast marken, eftersom jag redan vet hur det känns att hoppa runt bland grenarna och ramla ner i vattnet. Been there done that."

Och nu när Sandra har kommit hem från Cypern kommer jag med all sannolikhet tvinga med dom på yttligare en picknick i trädet någon dag. Om vädret tillåter förståss. Håll tummarna.

i guarantee i am better than anyone who does drugs

Min tandställning har gått sönder.
Bågen som sitter mellan bracket och fästet är defekt. Eller: Typ den där ståltråden som sitter på tanden längst bak är trasig. Hur som helst står det inte rätt till.

Annars då? Jag har ont överallt. Feber. Mina halsmandlar är svullna. Snorig. Huvudvärk. Jag har ont i örat. Och imorse vaknade jag klockan åtta.

ett, två, tre, knacka får du se

Inte nog med att jag har drömt om läskiga barn med påsar på huvudena, jag gick och la mig elva, allt för att jag inte vågade vara vaken ensam. Men sen vaknade jag vid tre, fram till fem låg jag och räknade minuter. Fan så sakta klockan går när man inte kan sova. Så jag låg i sängen och frös och svettades om vartannat. Sen kom mamma. Hon påstod att jag hade feber, eftersom jag kokade. En Ibumetin senare somnade jag brevid mamma.

Så, vad har vi lärt oss?
1. Skräckfilmer är inte bra för mina nerver, speciellt inte skräckfilmer med läskiga barn i.
2. Gå inte på bio när du känner dig krasslig, det resulterar i att du vaknar mitt i natten med feber.
3. Skrik och skratta inte när du redan har ont i halsen, det blir bara värre.
4. Biovaktmästare som är 90+ borde gå i pension.

På tal om biovaktmästare.
Vi hade bokat fyra biljetter till filmen, fyra platser i salongen. Men vad fick vi? Tre platser och en trasig stol. Först gick inte stolen att fälla ner, den satt fast. Så Sara springer till vakmästaren och han kommer in i salongen för att "laga stolen", men isället plockade han isär den. Sen försvann han språrlöst. Fem minuter senare kommer han tillbaka med en hammare, eller nått i den stilen. När filmen börjar har han inte lagat stolen, han fick panik, frustade lite, och sprang därifrån. Rebecca satt på golvet hela filmen.

barnhemmet

"Laura tillbringade den lyckligaste delen av sin barndom på ett barnhem. De föräldralösa barnen såg varandra som bröder och systrar och de togs om hand av en kärleksfull personal. Nu, trettio år senare återvänder hon, tillsammans med sin make och deras 7-årige son Simón, driven av drömmen av restaurera den sedan länge övergivna byggnaden, och slå upp dess portar för handikappade barn. Det nya hemmet och dess mystiska omgivningar väcker liv i Simóns fantasi och pojken börjar spinna ett nät av otroliga sagor och inte helt oskyldiga lekar."

Jag kommer förmodligen inte komma hem levande ikväll från bion. Antingen blir jag uppäten av något spöke/monster, eller så dör jag av skräck.


Jag och skräckfilmer är en slagen kombination.

jag hatar tandläkare

Så, vadå? Jag är tandlös. Men hey, jag har hört att det ska vara hel inne i höst. Fast förvisso syns det inte att jag är en tand fattig i underkäken, men ändå, jag vet att det saknas en.

Tio i tolv borde jag och Sara ha befunnit oss på bussen som rullade in mot stan, men det blidde ett litet missförstånd. Eftersom den människan är värre sjusovare än mig trodde jag att hon skulle försova sig. Eller, åtminstonde slå en pling när hon hade vaknat och var redo för bussresan. Men icke. Vi kom till stan iallafall, och jag köpte en rosa filofax i läder för trehundra pix. Den är fin, fast jag är egentligen inget big fan av rosa.

PS. Imorgon ska jag se Barnhemmet på bio, jag kommer drömma mardrömmar i en vecka, minst. DS

pain, smärta, kipu, dolore, schmerz

Jaha. Då var man tandlös, igen, eller, lite mer, kanske, eh. Jag är tre tänder fattig! Okej.

Att jag var tvungen att vakna redan halv åtta imorse var inte det värsta, när jag väl kommer till tandläkaren visar det sig att en satans ryska (eller liknande, jag är inte så bra på att placera vilket språk hon bröt på). Hon var ilsk, manhaftig och kunde inte ens prata svenska! Hon mumlade och varkade allmänt virrig, dessutom tänkte hon dra ut en tand i överkäken. Då hade jag lust att skrika på henne att dom redan var borttagna, istället kollade jag bedjande på mamma och hon fick ta över den uppgiften.

Och inte nog med det, när hon väl började bedöva gick det åt helvete. När hon skulle sticka i något i mitt tandkött som mycket väl kunnat vara en kniv för att kolla om bedövningen hjälpt gjorde det så ont att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Tillslut fick hon ut tanden efter mycket om och men. Då skulle hennes assistent torka blod på min kind och det slutar med att jag får vatten innan för tröjan, väldigt mycket vatten.

Det första jag mumlade till mamma när vi kom ut från det där satans dårhuset var något i stil med att den ryskan aldrig mer skulle få stoppa så mycket som ett finger i min mun (det är nämligen planerat att hon ska dra ut yttligare en av mina tänder).

Hm, ett så långt inlägg om ett så smärtsamt tandläkarbesök. Jag gick nog lite överstyr, ilskan över den förbannade ryskan gjorde så att mina fingrar glödde när jag tryckte på tangenterna snabbare än vinden.

Menmen, nu ska jag vila lite, hålla tummarna för att bedövningen släpper och sen far jag in till stan med Sara. Simma lungt!

geek

Imorgon ska jag till tandläkaren. Det är dags att påbörja processen jag väljer att kalla "tandställning på nederkäken". Så imorgon ska jag dra ut en tand, vilket jag VERKLIGEN ser fram emot...  Jag som hela sommaren intalat mig själv att "sätta-i-tandställningen-och-vänja-sig-vid-att-ha-tandställning"s perioden var över, men nu börjar allt om igen, från början.

stenbocken

Stenbocken strävar ständigt efter att ge ett så kontrollerat och ordentligt intryck som möjligt. Stenbocken tycker egentligen inte om att ta råd från andra, eftersom du tror att du redan vet det du behöver veta.


Stenbocken har en hög ambition att självständigt nå ny kunskap, och har full koll på egna brister. Därför blir du också mycket störd och irriterad då andra påminner dig om oförmågor hos dig själv.

Stenbocken söker, som alla andra, efter den stora kärleken. Men den faller inte för första bästa. Det tar tid för en Stenbock att bli kär. Offentligt slösar den inte med ömhetsbetygelser utan visar sin kärlek med lojalitet och trohet.

För Stenbocken är familjen mycket viktig.

Stenbocken har ofta vänner av båda könen. Den kan också konsten att skära av en vänskap om den inte känns bra. En Stenbock har svårt att lära sig att lita på andra och om den blir sviken eller någon skvallrar om den så blir personen mycket arg och besviken.Stenbocken väntar sig att vännerna ska leva upp till dens höga krav och förväntningar.


I början kan vara svårt att våga komma en Stenbock nära, men när man väl gjort det så är det svårt att hitta en mer lojal och trogen vän än stenbocken.´

Stenbocken går fram med värkande knän och stel rygg. Ett ännu starkare tecken är hudbesvär såsom eksem och torr och narig hud.



En del saker stämmer läskigt bra. 


goodnight and go

Idag har jag städat mitt rum. Jätteordentligt. Jag har till och med dammsugit, och det brukar jag sällan göra frivilligt. Sen har jag börjat mobba galgar. Dom som är fula och trasiga får inte längre hänga i min garderob, eftersom jag igår införskaffade en massa nya fina galgar.

För övrigt så är det idag exakt tio dagar tills jag börjar skolan igen. Och om fyra månader och fjorton dagar fyller jag sjutton. Men dessförinnan ska vi även bege oss till Thailand, det blir väl någon gång i slutet av November. Jag längtar, redan.

i guess i changed my mind


sleep tight

Nu har jag sett Hancock. En film som handlar om en bortkommen superhjälte. Jag har sett både bättre och sämre filmer, men den var väl godkänd iallafall. Fast slutet var dåligt. För övrigt så har jag spenderat hela kvällen med att klistra megaklistermärken på min vägg, helt i onödan. Dom ramlar ner och har sig hela tiden! Men nu har jag stått och tryckt fast dom i typ en kvart, så nu hoppas jag att dom sitter. Klistermärkena är dock bara provisoriska, dom får hänga där (om dom inte ramlar ner) tills jag har beställt en tavla.

Nu, The OC.

i'ts all in your mind

Jag förstår inte hur jag ska kunna vänja mig vid att gå upp klockan sju när skolan börjar. Nu för tiden går jag och lägger mig tidigast klockan ett och vaknar inte före elva. Hur kunde detta hända? Jag som vaknade halv åtta och gick och la mig två en hel vecka då vi var i Aspnäs, och ändå var jag pigg om dagarna. Jag måste få tillbaka den rutinen...

Idag ska jag och mamma till IKEA, Chili och liknande.Eftersom det fortfarande är en del småsaker som saknas i mitt rum.

Later.

olycklig kärlek

Såhär på kvällskvisten har jag inte så mycket att göra. Så jag roar mig med att prata med diverse konstiga människor via en uppfinning vi kallar MSN. Och vet ni vad? En person jag inte träffat på allt för länge loggade in (Jessi) och berättade något jag fann väldigt lustigt.

Nu vill jag att ni går in på google, söker efter bilder, och som sökord skriver ni "olycklig kärlek". Jag skrattade typ jättelänge! Fast detta är förståss om man förstår sig på det roliga (jag förstår det roliga).

nny.blogg.se

Sådärja. Nu har jag bytt adress, jag håller även på och trixar lite med designen. Men då Photoshop inte behagar fungera får jag använda mig av diverse andra "B-program". Men det ordnar sig ska ni se.

Är det nu jag ska presentera mig? Med tanke på att jag faktiskt har skapat en helt ny blogg. Kanske föll några för min nya adress och började läsa min blogg precis just nu? Så, jag får väl lov att presentera mig då.

Jag heter Jenny, efternamnet är inte relevant. Jag är sexton, going on seventeen. Sjutton fyller jag först på julafton, så det är lite mindre än ett halvår kvar om jag har räknat rätt. Tillsammans med min mamma, pappa och min tokigt irriterande lillebror bor jag i en grå villa med vita knutar. Jag har även en massa husdjur, dammråttor. Förut hade jag ett helt akvarium fullt med fiskar, men det tog plats, krävde att jag städade det minst två-tre gånger i månaden och luktade fiskmat. Så fiskarna spolade jag ner i toaletten (det är nu ni ska föreställa er hur jag sätter lillfingret vid mungipan och fyrar av ett så kallat "evil laught"). Den tjugonde augusti börjar jag i andra ring på gymnasiet. Jag går på GUC här i Uppsala och läste första året "medieprogrammet", nu till hösten inriktar jag mig på expo/design. Min största passion är att slösa pengar, jag älskar att shoppa. Kläder hit och kläder dit, en del används aldrig, som mamma gång på gång har påpekat. På fritiden sitter jag mer än gärna vid datorn, umgås, reser, fotar, skriver och såklart, shoppar. Jag arbetar även som gymnastikledare för Uppsalaflickorna, vilket innebär att jag lär ut gymnastik. 
        Jag är egoistisk, elak och envis. Glad är jag också ganska ofta, förutom när mamma skriker att jag måste städa mitt rum (hey!  har hon aldrig hört talas om en så kallad städerska?). I framtiden tänker jag jobba som formgivare av något slag (kläder, grafiskt, you name it), jag ska även bege mig till USA, bli rik, gifta mig med min drömprins, skaffa två barn, lära mig surfa, hoppa fallskärm och dö lycklig.

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0