rödtott

På fredag ska jag och Milla färga Sandras hår rött! Jag trodde aldrig att hon skulle våga. Fast, fredag känns fortfarande långt borta. Hon hinner ångra sig. Men rött kan vara väldigt fint om man får rätt ton samt passar i det. Rött alá Marcia Cross/Bree Van de Kamp är grymt. Inte på mig dock, men förhoppningsvis på Sandra.


inte okej

Idag fick vi de omtalade skolfotona. Fyfan alltså. Det tråkiga var ju också att enfotot blev bättre än klassfotot, enfotot är det bara farmor/mormor som ska se, medan hela Uppsala och mer därtill får ta del av mitt klassfoto. Hujedanmig. Många har scannat in sina skolfoton i datorn, men jag besparar er den biten. Så illa är det.

Tisdagar är kanske den jobbigaste dagen på hela veckan. Lång dag i skolan, och sen direkt till gympan. It's killing me. Men forts.yngre gruppen är för jäkla bra nu alltså, värsta gänget. Men jag ska inte tråka ut er med en massa gympa snack, ni skulle ändå inte haja.

Imorgon blir det shopping, fika, msumöte och på torsdag ska jag simma. Varannan torsdag står nu simning på mitt schema, jag hade gärna simmat varje, men vi slutar sen varannan torsdag. Sen blir det till att köpa Friskiskort också, hurtigt. Nu börjar vi motionera, game on baby.

if you could go back and change one thing about your life, would you?


"Do you ever wonder if we make the moments in our lives or
if the moments in our lives make us?"

vi räknar ner

Om 291 kommer Harry Potter and the half blood Prince på bio!
Jag och Sandra håller räkningen, HP-nördar som vi är. Vi tänker även hänga på låset när biljetterna släpps, att gå på premiären är vår tradition.

emma puss och gull

Om Emma fick bestämma; Emma är den bästa jag vet, hon är jämt så snäll och hon gullig. Hon är snygg, snygg, snygg, ochh söt och klär sig väldigt fint. Jag, Jenny, tycker att hon är bäst. Tack för att du finns min vackra pärla. Puss.

Idag har jag samt hela mitt tjejgäng joinat MSU. MUF alltså. Orsak? Två mycket trevliga pojkar kom fram och raggade upp oss, dom lockade med fika och godis dessutom. Så varje onsdag blir det fika med alla MUF människor, och fika är ju alltid gott...

godaste glassen ever


Kommer ni ihåg den? Bananglassen? ASGOD.

on the corner of main street

Nu har jag nästan fixat en praktikplats (läs: mamma har nästan fixat en praktikplats åt mig). Det spelar nämligen en kille i min brors innebandylag vars mamma jobbar som dekoratör och säljansvarig på H&M, så idag när min bror hade innebandymatch pratade min mamma gott om mig. Så förhoppningsvis gör jag min praktik på H&M.

Annars då? Den här helgen har jag spelat alldeles för mycket The Sims, vilket resulterat i en trasig rygg. Så nu är det slutspelat, åtminstonde en vecka eller två. Imorgon har jag en lång dag i skolan att vänta mig, samhällskunskap, engelska och sen lite fackteckning på det. På tal om facktecking, jag har helt gjort om min kollektion. Eftersom jag ville sticka ut lite i början valde jag jord, då alla andra valde vatten, men nu tycks alla ha gått över till jord så jag är lite rebellisk av mig och byter element såhär en vecka innan deadline. Nu är jag helt inne på luft, vi snackar lätta tyger lager på lager och transparent. (För er som inte fattar en smula av vad jag gaggar om så kan jag be att gå tala om att fallet är följande; Jag har fått i uppgift av min fackteckningslärare att rita en klädkollektion bestående av minst tre påklädda modeller. Temat är de fyra elementen, och man ska välja ett att rita utefter. Hajar ni?).

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla teve. Vi hörs imorgon.

sunday bloody sunday

Hoho. Idag är det söndag, jag tycker inte om söndagar. För efter söndag kommer måndag, och varje måndag börjar ännu en skolvecka. Menmen. Idag ska jag in till staden och träffa min käre klasskamrat Emma, vi ska shoppa och vi ska fika. Bättre söndagssysselsättning får man nog leta länge efter. Nu, dusch.

ge mig en


mirrors

Igår bjöd var det dags för Millan att få sin födelsedagsmiddag av mig och Sandra, så vi bjöd henne på Tzatziki. Det var grymt gott, och väldigt trevligt. Vi slog på stort dessutom, både förrätt och varmrätt. Sen traskade vi till bion, tanken var att vi skulle se filmen Get Smart, men spontaniteten tog över och vi köpte biljetter till skräckfilmen Mirrors. Och jag som lovade mig själv att aldrig mer se skräckfilmer på bio efter Barnhemmet. Mirrors var det absoult äckligaste jag sett, den slog The Descent med hästlängder. Jag såg egentligen inte så mycket, utan jag blundade ungefär en tredjedel av filmen. Men jag hade en tendens att öppna ögonen för att kolla läget precis när något äckligt hände. Fyfan. Nu vågar jag knappt kolla mig i spegeln längre.

Ikväll är hela mi familia bjudna till Cordobas, där det förhoppningsvis vankas god mat. Och imorgon ska jag träffa Emma!


photoshop

My Photoshop is back on track! Äntligen. Med alla mina brushes välbehållna.
Nu ska jag städa, igen. Jag blev aldrig klar igår.


städa städa städa

Nu är jag helt galet trött på att städa. Ni anar inte.
Cleaning is not my cup of tea.

städa

Jag måste städa. Mitt rum är kaos, och dessutom har jag en massa lampor att skruva upp. Samt några hyllor. Så idag tänkte jag ta tag i detta, och kanske även spela lite The Sims 2, då jag hämtade hem det från min kusin för någon vecka sedan. Long time no see, vi har saknat varandra, The Sims och jag.

Sen ska jag träffa Sandra också, men det får bli senare. För egentigen har jag inte vaknat än, jag halvsover faktiskt fortfarande.

tjejsnack v.39

Vad minns du mest från sommaren 2008?
Lägret med sommargruppen i Aspnäs, Gotland med Sandra, Winnerbäck vid Öster Gravar, Grönalund och en hel massa annat.


Har du haft en skön sommar?
Jovars, den kunde vart bättre, den kunde vars sämre.


Har du rest något, var? eller stannat på hemmaplan?
Aspnäs och Gotland, plus en massa korta resor lite hit och dit.


Är det viktigt för dig att ligga på stranden och få fin färg?
Näe. När jag är på stranden vill jag bada, spela fotboll eller bygga sandslott. Så pass barnslig är jag. Och om jag väl ligger still i solstolen gör jag det för att lyssna på musik, färgen får man på köpet. Jag hatar att sola.


Vad är din favoritsyssla på sommaren?

Att ligga på stranden, shoppa i Visby eller åka på utflykter och ha picknickar.


pimp my blog

Nu har jag fixat Sandras blogg, hon hade lyckats krångla till det riktigt ordentligt. Men sen kom jag, som en riddare på sin vita springare och räddade situationen. Jag ska även fixa Sandras syster, Emmas blogg. Men först har vi en deal, hon ska blogga minst en gång om dagen i en vecka.

en onsdag som mycket väl kunde vart en fredag

Min dag började med en lektion i Mediekommunikation, men då vi håller på med ett projekt gör de flesta lite som de vill på lektionerna. Så dagen började alltså med allmänt surf på internet för samtliga i klass EX2A.

Efter skolan tänkte jag och Emma ta bussen till Gränby.C för att leta praktikplatser, men vi missade den med någon minut och tog därför bussen till stan istället. Där letade vi också praktikplatser, helt utan framgång. Varken Chilli, Vero Moda (på Gränby) eller HouseHold tar emot eller har plats för praktikanter. Det suger, med tanke på att alla tre egentligen var våra reserver/sistahandsval.

Till slut gav vi upp och drog oss mot China River istället. Där spendarade både jag, Emma, Sandra och Elina en väldigt trevlig eftermiddag. Vi tjockade i oss som aldrig förr och åt dessutom Sushi. Emma var Sushi virgin och jag hade endast ätit det en gång, och alla säger att jag måste äta det en tre-fyra gånger för att fatta tycke för denna märkliga maträtt. Vi blev dessvärre inga Sushi-fans idag. Men vi hade det allt annat än tråkigt iallafall!


Sandra och Emma.


today is gonna be the day

Dagens humör: fyra av fem toasters
Dagens borde: städa
Dagens klädsel: klänning, strumpbyxor, mössa, jacka
Dagens accesoarer: guldklocka samt örhängen
Dagens smink: det vanliga. mascara, eyeliner, puder, rouge, lipgloss
Dagens bästa: kinesmaten och tjejerna
Dagens sämsta: akvarellblock är grymt dyra
Dagens köp: ett akvarellblock
Dagens sysselsättning: skola, restaurang, shopping
Dagens låt: The killers - Human
Dagens planer: städa
Dagens materiella vill ha: den mysiga stickade tröjan jag hittade idag
Dagens längtan: Thailand, Taizé -09
Dagens fundering: är det något bra på tv ikväll?
Dagens lunch: kycklingpyttipanna

när matilda säger någonting bra

Jag kunde inte sagt det bättre själv. 
(Fast egentligen kollar jag inte på sådant trams. Men jag råkade se honom, och han var grym).

close your eyes, clear your heart

Imorgon fyller Milla hela sjutton år. Och det firas på fredag med mat och bio, vi tänkte boka bord på Tzatziki och se Get Smart. Det var väldigt delade meningar om vilken film vi skulle se, Milla ville se de filmer jag tyckte verkade sämst och vise versa. Sandra höll sin åsikt neutral för att undvika slagsmål.

Nu ska jag antingen lägga mig i sängen och kolla på några GG-avsnitt eller fortsätta dunka Killers och skissa lite på min bilduppgift. Ole dole doff. Äh, jag gör allt samtidigt. Pusspuss, imorgon ska jag äta kinamat.


trött och hungrig

Skola till halv fem, sen direkt iväg till  gympan. Tisdagar is killing me. Men imorgon är sista dagen i skolan innan långhelgen! Skööönt. Nu ska jag äta och sova.

are we human?

Vet ni vad? Min bror har blitt en riktig liten datanörd. Det började med en ny dator, sen köpte han CS, och hörlurar, och en mus som lyser i mörkret. Nu sitter han vid datorn hela tiden, förutom när han tränar och är i skolan. Tönt.

Om Sandra och Rille hinner hjärntvätta mig innan den 29:e oktober så kommer jag följa med dem på In Flames. Tanken skrämmer mig. In Flames bara skriker och har sönder instrumenten, that's not music at all.

the killers - human

Jag sitter och dunkar den på repeat just nu, lovet it! Iallafall, kort skoldag, endast samhäll och engelska. Just nu älskar jag engelskan. Lektionerna är chill och jag får skriva om musik och USA, gillar läraren dessutom.

Sandra och Rille ska gå på In Flames den 29:e oktober. I Annexet. Inte i Globen. In Flames får bara Annexet. Precis som Simple Plan, som också kommer någon gång i slutet av oktober. Ingen fick Globen. Coldplay fick Globen. Haha! Sug på den ni.


emetofobi

Jag har nu gett mig själv diagnosen emetofobisk, vilket innebär att jag lider av kräkfobi. Detta har jag anat i ett tiotal år, men först igår slog det mig. Tack Simon.

snygga brudar


KJELLE OCH JAG vi är goda vänner..,

vilken natt

Fy i helvete. Jag har så jävla ont överallt. Detta kan ha vart den värsta natten på länge, vet ni hur obekvämt jag sov? Kvällen slår definitift tältningen i sommras, och det krävs mycket för att slå en sovsäck i ett äckligt tält. Dessutom frös jag nästan ihjäl där jag låg med min tunna filt. Men kvällen var väl ganska trevlig om man bortser från övernattningen, som dom småungar vi är begav vi oss ut i natten och lekte "Dunken". Det roligaste var väl att vi slutade leka för att det var tråkigt, men dessvärre glömde vi att meddela Simon detta så han gömde sig för fullt. Hoppsan.

Frida, Karsch, Kjell, Sara, Bjull, Elin och Mira gjorde kvällen värd iallafall. Fast de tre sistnämda sket i övernattningen, varför kunde jag inte låta mig inspireras och följa i deras fotspår?

konfaåterträff

Snart ska jag bege mig, men då jag såg att Mattias var inloggad på msn var jag tvungen att ta mig ett snack med honom.  För fallet är så att han inte är välkommen idag, men jag tyckte att han kunde ta sin moppe till Trekanten och väl där låtsas att han fått slut på bensin! Ännu en av mina geniala idéer. Dessvärre gick min plan i stöpet, då han redan hade slut på bensin. Attans.

GOT 2 GO. CYA HOMIES.

sometimes you can't make it on your own



Jag tycker om henne fast hon klär sig i rosa griströjor, kärar ner sig i var och varannan kille, slåss, röker saltapinnar, blir full av Coca Cola,  är 25% finsk, är två meter lång, äter som en gris, kallar sig Skinkan, blir skitsur när hon har mens, skyller allt på mig när hennes mor frågar vem som är skyldig till allt dumt vi gör, bara kan springa tio meter innan hon får håll. Jag tycker om henne fast hon har en hård säng i ett grönt rum.

godmorgon alla fans

Min fredagskväll vart bra knasig. Jag satt frivilligt och gjorde min eng.uppgift, pratade typsnitt med Sandra på msn, kollade på "I ditt ansikte" och somnade till första Pirates filmen.

Idag är det dags för den omtalade återträffen, men Anneli är dum, för hon har gått och blitt sjuk. Men Sara har iallafall kryat på sig och som det ser ut nu så beger vi oss dit runt halv fyra. Vart nu dit är, vi har lite delade uppfattningar om det. Mitt minne är bra, men kort, och Saras likaså.

sista för idag

Nästa vecka fyller Milla år, och vet ni vad, det ryktas om ett födelsedagskalas! Eller, partey partey, kärt barn har många namn, som det så fint heter. Till saken, nästa vecka ser lovande ut helt enkelt. Tre korta skoldagar, kinamat med tjejerna från klassen, ledigt och Millans födelsedag. Strålande. Nej, film var det ja. Sleep tight.

läkemedel

Tretusen enkronor! Så mycket kostar denna vackra hög av medikament. Låter det inte galet så säg? Istället för lite sketen medicin (som jag förvisso inte mår så bra utan) kunde jag ha köpt lite nya kläder, fyra par jeans kanske eller varför inte trehundra Cheesburgare?

Nu ska jag lägga mig i sängen och dra igång någon mysig film, och så lite godis på det. Nu när värken i tandställningen har släppt gäller det att frossa de få godisar jag faktiskt kan äta tills det är dags att spänna igen (hemska tanke)...

sandra blir yr av cola

Egen lägenhet, en jacka för 6000:- och en kompis som blir full på Coca Cola. Ge mig lägenheten och jackan så kan vi bilda klubb, Kenza och jag.

Vet ni vad jag gör? Jag sitter och skriver om The United States of America. På engelskan idag fick vi nämligen en uppgift, vi ska skriva kort om ett land, typ basic fakta, och senare födjupa oss i något vi tycker är intressant som går att koppla till landet. Nice. Mitt val var självklart, The US. Så nu sitter jag och skriver fakta, typ "USA is a huge country; it's actually the fourth biggest country by area in the world". Och min fördjupningsuppgift kommer handla om musik, USA+musik, kan det bli bättre?

PS. Rille hjälper mig med engelskan, han är som ett vandrade uppslagsverk den människan.


rilleboy säger:

du måste ju skriva att jag hjälper

rilleboy säger:

och att jag är till stor hjälp


"of mice and men" kan vara min favoritbok

"As happens sometimes, a moment settled and hovered and remained for much more than
a moment.  And sound stopped and movement stopped for much, much more than a moment.
Then gradually time awakened again and moved sluggishly on."

friday

Ganska seg dag i skolan, på expon satt vi och planerade årets julpyntning. Det kändes ju lagom konstigt med tanke på att det nyss var sommar. Vår klass har iallafall fått i uppgift att pynta skolans alla skyltfönster, och det ska vi nog klara av.

Ikväll ska jag göra absolut ingenting. Och det ska bli så grymt skönt, och välbehövligt. Det får bli lite god mat, tv, godis och någon mysig film eller några OC-avsnitt på det. Imorgon fram tills på söndag befinner jag mig på återträff med sommargruppen, fast vi får väl se hur det blir med den saken. Simma lungt.


hej modebloggare

Vad jag tycker om höstens trender.

1. Spets:
Jag gillar spets, men dessvärre överdoserar alla detta och jag kommer därför snart tröttna.
2. Höga stövlar: Nice.
3. Vadlånga kjolar: Usch, inte alls min tepåse.
4. Baggy jeans: Helt ok. Fast jag föredrar stuprör/raka ben.
5. Det dressade modet: Hm, ja, lite preppy sådär. Det funkar.
6. Halvöppna, typ håliga skor: Snackar vi håliga plastskor? Dom gillar jag, fast inte på hösten.
7. Kilklackar: Jag gillar't.
8. Capen: Nah, jag vet inte riktigt, tror inte det.
9. Leopardmönstrat: Aldrig, det känns redan gjort på något vis. Jag tänker Cavalli för HM -07.
10. Kappor i glada färger: Jag håller mig nog till svart och grått.
11. Rutigt: Ja tack. Tänk Gossip Girl.
12. Väst: Kan vara snyggt, dock inte på mig.
13. Hatt och andra huvudbonader: Love it. En stickad basker sitter på mitt huvud fram till april.

Klart slut på modefronten.

happy b-day

Idag fyller min mosters man år, Tommi. Grattis till honom och tårta till mig.

hela gårdagen

Vi startade i skolan med lite mediekommunikation, slutade tolv. Jag och Johanni drog hem till sistnämnda där Johanna drog en dusch och jag roade mig med att kolla på film. Tio i tre mötte vi Sandra på stan och begav oss till tåget. Väl framme i huvudstaden gled vi runt lite inne på Åhléns tills vi nästan dog av hunger, så vi sprang iväg till Pizza Hut och träffade Erri. Jag, Sandra och Johanna delade på en "Louisiana", familjepizza med Cheese crust (vi snackar alltså mozarella i kanterna), helt galet gott. Och efter en utsökt måltid begav vi oss ner under marken och tog första bästa tunnelbana mot Gullmarsplan. Väl vid Globen vinkade vi adjö till Erri som dessvärre inte hade någon biljett till Colplay, och gick in genom dörrarna. Tack vare en dum vakt var jag tvungen att slänga min vattenflaska med Orlando Bloom/Will Turner på. Illa!

Vi gled runt lite, jag köpte både plansch och t-shirt (nördigt), halv åtta började förbandet. Riktigt dåligt, inget drag alls. Men klockan nio besteg dom scenen, COLDPLAY! Och jag hade the time of my life i nästintill två timmar. Vi hoppade, skrek och sjöng som galningar, anfölls av fjärilar från taket, då det började regna sådana. Det var helt otroligt bra, så jävla värt, varenda enkrona samt min finfina vattenflska!

När det var slut fällde vi några tårar och sprang mot tunnelbanan och tog oss mot Centralen, och hann precis med 23:11 tåget hem. Sen slocknade jag direkt.



COLDPLAY
18/09/08 Stockholm - Sweden
Globe Theatre

helt galet

Alltså, vad ska jag skriva? Jag finner inga ord som beskriver gårdgen. Det var så jävla stort och mäktigt, helt fantastiskt. Vi hoppade, skrek, sjöng och var helt tokiga! Det var så jävla grymt! Absolut den bästa konsert jag har sett, den kan jag leva på tills Killers kommer till Sverige.


COLDPLAY FÖRFAN. Förstår ni hur sjukt bra (sitt)platser vi hade?

coldplay baby



JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

bakom mina solglasögon

Hur kunde jag glömma att nämna den mest händelserika rasten i rasternas historia? Fel va mig. Iallafall, vi pudrade näsan inne på skolans största toalett, då Sandra råkar släcka lampan. När hon ska tända trycker hon på den där lilla nödknappen, och det börjar tjuta. Så vi sprang ut från toaletten och började spela in en finfin film istället. Sandra och Emma dansar och sjunger "bakom mina solglasögon" upprepade gånger. Ganska fint faktiskt.


Har jag nämnt att jag ska till Globen imorgon?

skolfoto

Jag drog på med ett rejält fejk-smile, och såg allmänt ful ut. Precis som på varje skolfoto. Men whatever, jag kan fortfarande ta igen förlusten nästa år. I trean ska jag lyckas.

Dagen var iallafall trevlig, lite svenska, lite lunch och lite GK. På GK'n är vi i full gång med att lära oss programet Sketch Up, och jag är kär. Helt fantastiskt. Tänk er Sims, fast tusen gånger skönare där  du kan göra precis som du vill. Kalas! Imorgon slutar hela skolan tolv, då lärarna har ett möte av något slag. Så tolv drar jag och Johanna hem till henne och kirrar frillan, träffar Sandra och sen hejhå så åker vi Stocholm. Virrar runt lite där, äter, shoppar och letar oss fram till Globen. För fan, COLDPLAY BABY!


ingen big deal

Skolfoto idag alltså. Varken tandställningen är borta eller mitt hår längre, som jag hoppades på. Men det funkar. Faktum är att jag återigen klippt håret. Orkar inte när det är sådär mellanlångt när man desperat försöker spara ut det. Just nu sitter jag här med en blommig tröja och en svart kjol, men innan jag beger mig kommer nog den blommiga bytas mot en tråkig randig. Jag känner mig inte så blommig och färglad idag. Men vi får väl se.

Imorgon ska jag fan se Coldplay live! Slå den ni.


jag har aids i fingret

Måndag, måndag, måndag.  Ja, dagen blev väl rätt fin ändå. Samhällskunskap, lunch, engelska och sen snipp snapp slut. My var sjuk så det blidde ingen fackteckning. Istället drog jag ner på stan med Emma där vi strosade runt lite och kollade kläder. Det är ju skolfoto imorgon, och vi var såhääär nära att köpa jättesnygga tröjor där det stod "I <3" och så var det en bild på en hamburgare. Tänk så fint det hade vart om vi satt brevid varandra på fotot med värsta tjockiströjorna. Men vi bangade den idén.

Efter ett tag dök även Sandra upp på stan (nu snackar vi inte min bff Sandra, utan Sandra som går i min klass) och vi slog oss ner på café Linné och sydde löshår och snackade skit. Mycket trevligt. Sen drog vi en snabb shoppingrunda innan vi sprang till tåget. Och ungefär så har min dag sett ut.

Imorgon är det skolfoto, alltså får jag inte försova mig. Det känns inte så jättehippt att vakna fem minuter innan bussen går, dagen till ära. Och just ja; Käre gode Gud låt mig stå upp på skolfotot, amen.

E.E. Cummings


"To be nobody-but-yourself - in a world which is doing its
best, night and day, to make you everybody else - means to fight the hardest battle which
any human being can fight; and never stop fighting."

sunday bloody sunday

Dagen blev fin. Drog ner till församlingsgården kvart i fyra, då det var konfirmandinskrivning. Knepigt ord. Iallafall, vi ledare presenterade oss lite snyggt sådär, och vi kom fram till att jag börjar bli gammal. Det är mitt tredje år som ledare, helt galet. Sen drog vi iväg och testade de nya gungorna på Ärentunaskolan, barnsliga som vi är. Men trevligt var det. Det blev även en del mys och snack i lekrummet innan alla begav sig.

Imorgon är det school, men jag har fackteckning som sista lektion och det gör hela dagen mycket bättre. Efter skolan tänkte jag och Sara ta en tripp på stan så att jag kan leta efter något att ha på mig på skolfotot. För på tisdag är det dags, och jag funderar fan på att blunda med flit. Skulle vara roligt. Istället för att försöka se snygg ut och misslyckas ändå liksom. Innan jag lägger mig framför tvn tänkte jag bjuda på några bilder, dom första två från dagen, och den andra en liten del från min jord-kollektion (de fyra elementen uppgift i fackteckning).




una ilustración


they all say she's crazy

Skjut mig. Jag är helt tokigt trött, men jag kan verkligen inte sova. Skumt. Istället ska jag nu lägga mig i soffan och kolla på Pirates-trilogin, dessvärre hinner jag nog inte kolla klart, för klockan fyra ska jag befinna mig i församlingsgården. SIMMA LUNGT.


Jag älskar den här bilden. Varför vet jag inte. Jessi tog den när hon och jag var ute och fotade under en fotolektion i höstas.

ledarmöte

Imorse vaknade jag helt tokigt tidigt, och ändå hann jag inte med allt jag planerat göra denna morgon. Det slutade med att Sara tog cykeln förbi mig i sista minuten. Ledarmötet var okej. Anneli och Mattias gjorde min dag, och vi kommer ha det mycket trevligt de kommande ledarträffarna. Sen var det ett knasigt gäng från typ... Balingsta/Hagunda? (om det nu finns något som heter så), dom ska tydligen sammarbeta med oss på något vis. Det hela slutar med en resa till La France i vår! Behöver jag ens skriva att jag längtar redan?


sleep tight

Nu har jag suttit här alldeles för länge. Därför tänker jag nu bege mig till min stora och mjuka säng för att dra igång en film eller två. Imorgon ringer min väckarklocka fyra timmar för tidigt, men tyvärr måste jag gå upp ändå. Det vankas ledarmöte med konfan, och därefter bär det in till stan och kulturnatten. CYA.


presidentvalet

Jag dör snart av tristress. På riktigt. Jag har så pass tråkigt att jag frivilligt läser allt jag kan komma över gällande presidentvalet som pågår i USA, det har inte riktigt intresserat mig förns nu, men bättre sent än aldrig som det så fint heter. Faktum är att jag hade så tråkigt att jag satt och läste en massa onödig fakta och jobbade lite med min allmänbildning, samtidigt som jag hade en konversation på msn tillsammans med Simon och Tobias, där vi kom in på ämnet presidentvalet. Så här sitter jag nu. Med Google och Wikipedia framme, tar igen allt jag har missat.

bad hairday

Min mor har tantpartey. Det är läskigt. Och eftersom jag har för ont för att behaga lämna huset så får jag istället gömma mig bäst jag kan här hemma. Men fan vad dom låter, tanterna. Skrattar som tre dussin vuxna män och drar dåliga skämt.

Själv sitter jag här och gnäller över mitt hår. För just nu är det kaos. Jag gjorde lite blonda slingor här om dagen, fick damp och började gegga i skiten i håret. Resultatet blev mindre bra. Så nu måste jag snabbt som attan till en frisör eller hem till moster och ordna katastrofen innan skolfotot som äger rum på tisdag. Hujadanmig.

frank the rabbit

Ni har väl hört att det kommer en uppföljare till filmen Donnie Darko? S. Darko, där Donnies lillasyster står i fokus. Mina tankar är "Nej! Varför? Varför förstöra en helt otrolig film med en uppföljare? Sluta! Allt kommer bli förstört. Låt Donnie Darko vara ifred, alla filmer behöver inte en uppföljare."

Fast samtidigt känns det lite spännande, men att den skulle nå upp till Donnie Darkos nivå tvivlar jag på. Uppföljare lyckas sällan. Det är bara Harry Potter och Pirates of the Caribbean som klarat uppföljare.

coldplay i globen

 
På onsdag smäller det! Coldplaykonsert i Globen fan. Och jag, Johanna och Sandra har biljetter till sektion A, sug på den ni. Men den stora frågan återstår, kommer vi åka tunneblana/gå vilse när vi ska ta oss till Globen? Vi är kända för att vara ett gäng yrkajor, och att hitta rätt är inte riktigt våran (speciellt inte min) grej.

MEN SHALALALLA COLDPLAY PÅ ONSDAG!

tjejsnack v.37

Ditt Internetliv

Hur länge har du surfat runt/funnits på Internet med en egen sida?
Surfat runt på internet har jag gjort bra länge, och blogga började jag med för en sisådär två-tre år sedan.

Vilken/vilka webläsare använder du?
Firefox, Internet Explorer och Safari. Det blir lite olika. Safari använder jag dock bara i nödfall, typ när Firefox bråkar i skolan.


Vilken typ av sidor besöker du oftast, vilka är dina favoriter?

Bilddagboken, Aftonbladet, Wikipedia, YouTube, Brandon-Flowers.org, UNT, http://blogg.aftonbladet.se/25769/ och en massa andra bloggar.


Hur ofta kollar du dina mail/din gästbok etc?
Well, eftersom det kommer upp en liten tuff ruta varje gång jag får ett mail brukar jag tycka att det är läge att trycka på rutan när den väl kommer upp.


Finns du på någon community eller något forum, vilken/vilka? Om inte, varför?
Jag finns lite här och där. Bilddagboken, Facebook, you name it.


cryin' won't help you now

Idag är det fredag, och jag har fortfarande så pass ont i munnen att jag inte orkade bege mig till skolan. Faktum är att jag var helt inställd på att åka till skolan idag, men igår fick jag en snilleblixt. De senaste dagarna har jag dränkt tandställningen i vax, alltså, vaxet är som en deg jag trycker fast på tandställningen så att jag inte ska få skavsår i munnen. Men i skolan och på allmäna platser känns det inte sådär jättehippt att gå runt med tre kilo vax i munnen, så jag beslutade mig för att använda så lite vax som möjligt igår. Och det gick. Det gjorde faktiskt inte så ont som jag trodde. Men nu till snilleblixten, jag tänkte "man känner ju ändå inte att det gör ont i munnen när man sover, så let's sova utan vax helt enkelt". K-a-t-a-s-t-r-o-f-! Imorse när jag vaknade var hela munnen full med sår efter tandställningen och mina planer att åka till skolan lades på hyllan.

Imorgon vaknas det konfaledarmöte. Men aldrig att jag går dit utan vaxet i mun. Dom får helt enkelt stå ut med att jag ser helt crazy ut med tandställning och tre kilo vax. Anneli och Sara har ändå sett mig betydlige värre än så, och resten får väl helt enkelt blunda om det blir för mycket för dom.

"you don't have to be a poet to say something profound."


11:00:10

Alltså, jag har så jävla ont så det finns inte. Just nu vill jag bara skjuta huvudet av mig eller köra in en bedövningsspruta i munnen. Ni kan inte ens föreställa er hur ont det gör, möjligtvis om det är någon där ute som precis satt in tandställning i nederkäken och spänt uppe, fast det tvivlar jag på. Men okej, om vi säger såhär; Den gången jag hoppade trampett och mitt i volten upptäckte att mitt mitt knä hoppat ur led och fastnat på sidan, då hade jag mindre ont än vad jag har nu. Och den gången jag bröt min tå, då hade jag också mindre ont. Så för att sammanfatta kan vi alltså konstatera att tandställningen slår allt i smärthetsgrad.

Slut tjatat. Nu blickar vi frammåt, i helgen är det kulturnatten (Krunegård spelar i Musikenshus) samt konfamöte. Och nästa vecka kommer bli bäst, om man bortser från skolfotot. För på onsdag rullar jag, Johanna och Sandra mot Svearikes huvudstad, för där vankas det nämligen en COLDPLAY-konsert i Gloooben! Och nästa helg är det dessutom återträff med sommargruppen.


big bang

Jag läste precis att vi överlevde "domedagsmaskinen", men vi får först om några veckor veta om jorden går under eller inte. Det känns ju spännande.

Idag hade jag tänkt spela Sims tillsammans med min värkande mun, men då jag lånat ut mina Sims-spel till min kusin så sprack dom planerna. För jag orkar verkligen inte gå och hämta dem. Så istället blir det väl till att knarka Ibumetin och kolla på någon trevlig film, och så lite soppa och en kopp te på det.


jag tänker hoppa ner från eiffeltornet

Jaha, då var tandläkarbesöket över. Jag slog på stort och böt färg på mina gummiringar, gick från genomskinliga till tandvita. Helt crazy. För övrigt så vill jag hoppa framför ett tåg eller liknande, så jävla ont gör det. Och ikväll ska jag på gympa och ta hand om en bunt skirkande och skrattande småtjejer. Skjut mig.


PS. Happy B-day till Jessi som idag fyller hela sjutton år!

fat camp

De första veckorna när tandställningen i överkäken var ny levde jag på vatten och soppa. Och precis när jag lärt mig äta mat ordentligt är det dags för tandställning underkäken, så det blir back to fat camp i några veckor nu. Vatten och soppa, soppa och vatten. Smaskens. Varför träna och banta när man bara behöver skaffa sig en tandställning?

vill inte, vill inte, vill inte

Ajo, hade fackteckning idag, mitt nya favoritämne. Sen hämtade mamma mig så jag slapp åka buss, najs, fast inte så najs. Vi for nämligen till Vattholma för att gympatöser, tänkte plocka några till min forts.grupp men så blidde det inte. Istället blev det en massa tjaffs och sura föräldrar. Och så lätt var min kväll förstörd. Fast jag tänkte försöka rädda kvällen med hjälp av lite mys framför tvn.

Angående rubriken, imorgon ska jag till tandläkaren, det är nämligen dags att sätta in tandställningen i underkäken också. Så närmaste dagarna blir det till att äta soppa för min del. Och som grädde på moset så börjar gympan imorgon och jag måste befinna mig där eftersom jag är boss. Hejochhå.

it started with a low light

Söndagen blev inte helt som jag hade tänkt mig. Istället fick jag besök av min moster samt min kusin Linn som är tre år gammal. Så jag och Linn har idag bakat kladdkaka och kollat på Shrek, och min moster sydde upp min kjol. Det var tydligen lite mer komplicerat än vad jag hade trott.

Imorgon är det skola. Sleep tight.


det brinner hos din granne

Igår blev det lite som det blev. Kvällen började med en trevlig och sofistikerad middag hemma hos mig, sen gick vi igenom fjolårets gymnasiekatalog och hade det trevligt tillsammans med en massa godis. Därefter bestämde vi oss för att gå ut, vilket jag såhär i efterhand ångrar. Mitt umgänge betedde sig som tolvåringar och Sara sjöng sånger från Robin Hood. Jag var så jävla grinig där ett tag, speciellt när idioterna började gå mitt i gatan, palla äpplen och skrika. Sånt växte jag ifrån för en sisådär tre år sedan, faktum är att jag knappt växte in i det.

Idag ska jag sy. Och städa lite, och ikväll blir det en massa Gossip Gril avsnitt och lite kladdkaka på det.

changed plans

Jag hoppade kräftskivan. Rebecka  är nämligen inte hemma från skolan och kräftskivor brukar sällan vara roliga utan henne. Så istället blir det girlsnight at my place. Snart droppar Sara, Sandra, Elin och Emma in och vi tänkte laga en förhoppningsvis utsökt middag.

två nya favoriter

Igår när jag var hos Besse och klippte mig använde hon "Dust it" i mitt hår då jag ville ha lite volym. Och nu är jag är jag helt såld, hur har jag klarat av att leva utan denna mirakelprodukt?! Hejdå slitet hår efter för mycket tuperande och hej "Dust it" fan. Dessutom köpte jag ett par prickiga strumpbyxor igår, dom är fetsnygga.

6:e september

Igår kom Sandra förbi en sväng. Vi kollade på film, spelade ett jättetråkigt spel på min brors nya dator, och pratade om en massa konstiga saker, vid halv ett påbörjade hon den långa vandringen hemmåt igen och jag somnade direkt.

Idag ska jag färga slingor, sy upp en kjol och sen bär det av mot den årliga kräftskivan.

thank god it's friday

Det är fredag, och jag mår strålande. Askalas dag idag, började med fackteckning och design (detta är alltså en lektion, inte två, som vissa idioter tycks tro). Jag började skissa lite på min kollektion med tema "de fyra elementen", och jag valde tillslut jord. Jag är ju trots allt Stenbock och jord är Stenbockens element. Så det kändes rätt. Min skiss utvecklades snart och jag började måla med akvarellpennor samt tuschpennor som var typ transparenta, jag blev kär. Men sen när min lärare berättade att en låda med sånna pennor kostar typ fyra tusen gick kärleken mer över till hat. Iallfall, resultatet blev finfint och för första gången blev jag riktigt nöjd med något jag målat.

Sen hade vi en jättelång håltimme, så jag, Emma och Johanna vandrade mot Subway och drog en lång lunch. Emma och jag lyckades trycka i oss varsin hel sub! Så nu kan jag pricka av det på min "att göra innan jag dör"-lista.

Dagen slutade med en lektion i expo, där vi satt och kladdade med målarfärg. Vi hållern nämligen på med färglära. Typ 1040 R70Y och sånt tjosan. Efter skolan drog jag och klippte mig hos Besse. Hon är nu officielt min favoritfrisör. Alla andra frisörer skiter i vad jag säger och klipper lite som dom vill, men Besse klippte precis som jag sa. Och hon fick mig att köpa "Dust it", en helt fantastisk liten mojäng. Jag är redan beroende.

Vilket tramsigt inlägg. Nu ska jag slå mig ner i soffan tillsammans med min bror och kolla på A shot at love, och om en halvtimme sisådär dyker Sandra upp. Hon började nämligen sin vandring hemifrån sig för fem minuter sedan, och den tjejen går inte snabbt.

idol

Nu drog Idol-spektaklet precis igång. Jag tror jag hoppar det och drar igång lite OC istället. Idol känns liksom redan gjort, vi har sett allt. Människor som sjunger fult, sjunger bra, skämmer ut sig bara för att, hoppar runt i kycklingdräkter och liknande. Det är inte roligt längre.

school

Just nu sitter jag i skolan och filar på en illustration. Egentligen finns det ingenting att fila på, jag har vart klar ett bra tag, men jag orkar inte få en ny uppgift. Förresten är jag upptagen med att räkna ner minuterna till lunch.

Sen blöder jag i munnen också. Det är ett stort jävla hål där min tand satt så sent som igår. Och blöder gör det, fortfarande. Trots att jag drog ut den för ett dygn sedan. Jätteont gör det också, så pass ont att jag inte ätit sedan jag drog ut tanden. Och det var igår morse, förstår ni hur hungrig jag är nu?! Allt detta är mammas fel, varför vet jag inte, men jag har ingen annan att skylla på för stunden.

Vilket muntert inlägg. Verkligen jättemuntert. Men jag skyller på att jag mår skit och blöder i munnen, för när man mår skit och blöder i munnen är det okej att vara trött och grinig.

kvart i tio

Såja, nu har jag dragit ut min sista tand någonsin (hoppas jag). Det känns hur bra som helst, dom kan ändå inte dra fler tänder, då blir jag fan tandlös. Men nu är det finito. Resten av tänderna tänker jag behålla. Arton tänder utdragna räcker gott och väl.

Imorgon sitter jag på bussen 07:20 tillsammans med Sara. Jag kommer avlida om jag inte får fler sovmornar snart, faaaan alltså. Skolan tar sakna men säkert över mitt liv, igen. Nu börjar vi räkna ner till höstlovet.

the killers


the dentist

Det blir ingen skola alls för mig idag. Jag var inte så sugen att åka till skolan för en kort lekion i mediekommunikation, så jag stannade hemma. Sen ringde mamma och väckte mig, och nu sitter jag här. Men jag tror fan att jag ska ta och sova lite till, eller dra igång ett OC avsnitt. Hm, jag tror det blir det sistnämnda. Elva ska jag befinna mig hos tandläkaren.



what a waste

Hej jag heter Jenny och jag har precis slösat bort hela min kväll.

Jag har vart på gymnastikmöte sen kvart i sex, och jag kom inte hem förns för en halvtimme sedan. Det suger så pass mycket att en skala mellan ett och sjuttiofem inte räcker till, hajar ni?! Mötet började med att "Uffe-brandman" berättade vad man ska göra om någon gör illa sig under en träning. Jag lyssnade inte så noga, men jag snappade upp att man fan inte ska röra en människa vars benpipa sticker rakt ut. Bra tänkte jag, nu vet jag. Behöver jag ens nämna hur mycket jag har missat på tv ikväll? Typ Las Vegas, jag som hade bestämt mig för att följa det fantastiska spektaklet igen.

Imorgon blir det ingen skola för mig. Men inte fan jublar jag för det. Jag ska till tandläkaren, och dra ut, min förhoppninsvis sista tand någonsin. Och på fredag ska jag klippa mig, hejpa.

this is fact not fiction

Tänkte klämma in ännu ett blogginlägg så här innan sängdags. Men jag är helt tom på ord och kommer inte på någonting att skriva. Kvällen har jag spenderat framför tvn och jag har även börjat skissa på min "de fyra elementen-kollektion", dessvärre har jag fortfarande inte bestämt mig, så jag skissar både luft- och jordplagg. Nu ska jag lääääääsa.

fackteckning och design

Min morgon började med en lektion i samhällskunskap. Läraren i samhällskunskap skrämmer mig. Jag är rädd för henne, på riktigt! Hon är så vass på något vis, och att komma försent till hennes lektioner är inte något alternativ.

Dagen avslutades med en lektion i fackteckning och design, vilket är ett av mina nya favoritämnen. Från idag och några veckor frammåt har vi fått i uppgift att designa en egen kollektion med något av de fyra elementen som inspirationskälla. Kollektionen är tänkt att användas under en teaterföreställning med något av elementen som tema, och därför får kläderna gärna bli extrema och galna.

Förstår ni hur taggad jag är? Det här är min grej fan! Och jag har redan en massa idéer, dessvärre har jag lite svårt att bestämma mig för ett element. Alla tycks ha valt vatten, därför tänker jag inte välja det. Så nu står det mellan luft och jord.

happy b-day

Idag blir min bror hela fjorton år gammal. Galet. Men grattisgrattisgrattis på honom, nu måste jag springa iväg till bussen. Lång skoldag idag, och inget ämne där jag får sitta vid datorn, så vi ses ikväll istället.

RSS 2.0